Behind the scenes: Artikel Photo Digitaal: Spontane fotografie


artikel-photodigitaal-aan-elkaar-geplakt

 

Vanaf deze week ligt het magazine Photo Digitaal nr 46 in de winkel met daarin een artikel van mijn hand over spontane fotografie, in dit geval met de Sony A7r.

Sinds ik zo’n anderhalf jaar geleden met de Belovedstijl of -techniek in aanraking kwam werk ik voornamelijk op deze manier. Je basishouding ten opzichte van degene die je fotografeert is dat zij jouw inspiratie zijn en dat je door spontane momenten te laten ontstaan diegene zo mooi en echt mogelijk op de foto zet.

Ik vind het geweldig om op deze manier met mensen in contact te komen en ze daarbij ook nog op een mooie manier vast te kunnen leggen. Ik merk ook de fotoshoot op deze manier een veel intensiever contact te weeg brengt tussen mij en wie ik aan het fotograferen ben.

Voor dit artikel was mijn uitgangspunt de voordelen die een kleine camera biedt bij deze manier van fotograferen. Met een grote spiegelreflex oog je misschien wel heel professioneel, maar het schept ook een afstand of misschien zelfs wel barrière.

Op mijn oproep wie wel op deze manier gefotografeerd wilde worden kreeg ik een onverwacht hoge respons! Blijkbaar is gefotografeerd worden nog steeds voor veel mensen een wens, maar ook een beetje een moeilijk punt. Poseren, verplicht lachen…. het is niemands hobby en met deze manier van fotograferen hoeft dat ook helemaal niet!

Uit de vele mensen die zich aanmelden koos ik voor Linda en Michel als mijn modellen voor deze shoot. Ik kende Linda al als een open persoonlijkheid en het leek me leuk om hen op deze manier vast te leggen.

Het werd een heel gezellige en warme (ondanks het frisse weer) shoot en de resultaten laten hen echt zien als de mooie en fijne mensen die ze zijn.

Uiteraard waren en naast de geplaatste foto’s nog een heleboel die niet in het magazine geplaatst zijn, een paar daarvan zie je bij deze post!

, , ,