hail to the guru


guru johan

Voor een biografie als informatie over de workshops die Search Result geeft had Johan een portret nodig. Een mooie gelegenheid om eens een radiotrigger te proberen. Ook wilde ik een portret met een flitser maken, als oefening voor mijzelf. De achtergrondkleur is ook nieuw: niet het ge-eikte wit of zwart, maar hier voor paars gekozen. (Twee aan elkaar genaaide fleeceplaids van de Action à 3,49 per stuk…) Ik bespeur zo her en der een trend dat er weer voor een (effen) kleur gekozen gaat worden, dus wil ik dat uiteraard meteen eens even proberen.

In eerste instantie leek de radiotrigger (een apparaatje dat je op je camera zet om draadloos je studioflitsers te kunnen gebruiken) prima te werken, maar na een aantal portretjes te hebben geschoten ging de flitser ook spontaan af… mmmm zelfs als de camera uit stond! Ik moet daar eens even diep over nadenken. Had ook al een keer een probleem met het aansluiten van de flitsmeter, dus misschien kan ook aan de flitser liggen….

guru johan

Gekozen voor een opstelling met de flitser heel dicht op Johans gezicht, met een diffuser parapluutje. Dit geeft een mooie softe belichting.

Johan had eerder op de dag ivm mijn naderend afscheid op school ook al een portret van mij gemaakt. Hierbij de “kleine” flitser op statief gebruikt, met een zelfgemaakt diffuserpaneel ervoor. Dit geeft een heel egale belichting. Toch nog plezier van mijn naaimachine! (Wat je al niet kunt doen met een lapje voeringstof 🙂 )

tropical antonia

Een andere uitsnede van het beeld geeft ook een heel ander “gevoel”.

guru johan

,

Geef een antwoord