Hobbelpaard


Hoe het precies zo gekomen is, is inmiddels in de nevelen van de tijd gehuld, maar ik ben officieel sponsor van een Truckpulling Truck…

rocking-horse-post-1

Aantal jaren geleden liep ik Dirk tegen het lijf op een bruiloft. Nou is dat niet zo heel moeilijk, je kunt niet echt om hem heen. Hij was door een bruidspaar waar ik de trouwfoto’s van ging maken gevraagd om de dag op video vast te leggen. Het klikte gelukkig gelijk tussen ons en zo af en toe gaat hij met mij mee op pad om het een en ander op film vast te leggen. Omdat hij (minstens) een kop of twee groter is dan ik, gaat dat altijd heel goed, hij filmt gewoon over me heen… En hij draagt mijn tas! Nou, hoe luxe wil je het hebben als fotograaf.

rocking-horse-post-7

Dirk is met veel enthousiasme betrokken bij de Truckpulling. Zijn “kindje” heet Rocking Horse. Hobbelpaardje dus eigenlijk. Samen met een vast clubje enthousiastelingen steken ze ziel en zaligheid in het gevaarte. Dirk is er vooral om de sponsoren bij elkaar te rammelen en het een en ander te “regelen”. Met zijn vlotte babbel geen probleem.

rocking-horse-post-3

Al een aantal keer had Dirk gevraagd of ik niet een keertje foto’s wilde komen maken bij een wedstrijd. Nu is Truckpulling kijken nou niet iets wat heel hoog op mijn lijstje staat van favoriete tijdsbestedingen, maar als mensen enthousiast over iets zijn is het niet moeilijk om er een keertje tijd voor uit te trekken.

rocking-horse-post-2

Vandaag was de “thuiswedstrijd” voor de Rocking Horse mannen, in Nederhemert. Leuk detail was dat de ploeg vandaag gefilmd werd door RTL7, had Dirk even “geregeld”.
Het werd nog aardig spannend. Bij de eerste kwalificatieronde haalde de Rocking Horse geen “full pull” waardoor ze zich niet meteen voor de wedstrijd plaatsten. Er werd nog het een en ander opengeschroefd en op een gegeven moment zagen we de wagen wegrijden van het terrein. Paniek! Wat was er aan de hand! Diverse mobieltjes werden tevoorschijn gehaald, maar gelukkig bleek het alleen te gaan om een helpende hand die werd toegestoken bij het afstellen van de motor. De tweede run leverde wel het juiste resultaat op en de wagen mocht zich in de wedstrijd gaan mengen. Na een tweede full pull waarmee ze de “superpull” hadden bereikt ben ik naar huis gegaan, ik vond het welletjes.
Zal morgen eens op de  website kijken hoe het ze verder is vergaan. Op zondag 12 juni wordt in RTL Transportwereld uitgebreid aandacht besteed aan deze wedstrijd en het Rocking Horse team.

rocking-horse-post-5

Vind je Truckpulling wel helemaal het einde, dan kun je je inschrijven voor de Nieuwsbrief en krijg je af en toe een mailtje met voor mij onbegrijpelijke teksten als: “Na thuiskomst van de demo wedstrijd in Nieuw Vennep, waarbij we opmerkten dat 1 turbo achterbleef bij de andere, hebben we meteen het carter opengeschroefd en tot onze schrik zagen we dat de lagerschalen van het hoofdlager van de krukas ovaal waren geworden.”

rocking-horse-post-6


, ,