Inspiratie


Inspiratie voor foto’s kun je overal tegenkomen. Soms kan een voorwerp of een plek je inspireren tot het maken van foto’s. Helaas vereist mijn inspiratie vaak de medewerking van een of meerdere vrijwilligers. 🙂

Een aantal maanden geleden had ik een paar leuke ideeën voor zwangerschapsfoto’s. Nou heb je niet een twee drie een zwangere buik voorhanden dus deed ik via Twitter een oproepje voor een “TFP”-model (Time for Photo’s/Pictures). Fieke (toen net 12 weken zwanger) reageerde via via op mijn oproepje en we spraken af dat we in augustus foto’s zouden maken.

Ik had hele wilde plannen om dingen op de buik te gaan plakken/schilderen, maar geinspireerd door foto’s zoals deze: Captured by Carrie en Baby as Art besloot ik last-minute mijn plannen te veranderen en op locatie te gaan fotograferen.

Een locatie waar ik heel goed bekend mee ben is het Almbos in Giessen. Jarenlang woonde ik tegenover de ingang van het park en heb er menig uurtje doorgebracht. Voordeel van het goed kennen van een locatie is dat je de mogelijkheden ervan kent en minder tijd kwijt bent met het speuren naar een leuk plaatje. Gister kwam ik erachter dat zelfs zo’n overbekende locatie nieuwe inspiratie kan geven als je er met een nieuw idee naartoe gaat.

De laatste tijd begin ik steeds handiger te worden in het werken met losse flitsers.

_dsc7659

Voor wie bekend is in het Almbos: Het laantje langs de “bergjes”.

Een zijpaadje van dit pad bood de mogelijkheid om mijn flitser verdekt op te stellen, iets waar ik eerder nog nooit aan gedacht had. Het licht aan het eind van dit pad geeft de achtergrond net een wat interessantere touch dan wanneer er alleen groen achter haar geweest zou zijn.

Om haar buik nog wat meer te accentueren zetten ik een tweede flitser schuin achter haar zodat je een lichtrandje of “rim” licht op haar buik krijgt.

_dsc7675

In het park staan een aantal oude appelbomen. Die heb ik al vaker gebruikt bij het maken van foto’s, maar het blijft een zeer geschikte manier om iemand te laten poseren:

_dsc7683

Als laatste wilde ik de kromme bomen gebruiken als een omlijsting voor Fieke:

_dsc7688

Inmiddels was het aardig afgekoeld en behoorlijk donker aan het worden dus gingen we terug naar de studio. Van mijn wilde plan om muisjes op haar buik te plakken kwam niks terecht. Ik heb hier waarschijnlijk toch echt wat meer specialistische huidlijm voor nodig.

In de studio maakten we nog wat algemenere foto’s:

_dsc7732

Mijn nieuwe zwarte achtergrondrol (sorry voor degenen die voor groen, paars of geel gestemd hebben.. 🙂 ) deed goeie dienst en dit sfeervolle portret was een van de resultaten.

Een andere hoek dan van voren geeft bij “buikfoto’s” vaak ook hele mooie resultaten:

_dsc7742

Ik wil Fieke en Alwin erg bedanken voor hun tijd (het was wel een heel lange avond al met al..) en wens ze alle goeds voor de komende tijd.

, , ,