My first Sony


Mijn trouwe Konica Minolta 7d krijgt kuren.

Het is een bekend verschijnsel: The black screen of death! Ik heb m (als vrouwelijke fotograaf is mijn camera duidelijk mannelijk!) natuurlijk al heel wat keren gebruikt. Ik durf geen schatting te maken van het precieze aantal foto’s maar het zijn er al vele vele duizenden ben ik bang. Af en toe gaat het scherm op “zwart”, kun je m niet meer bedienen (zelfs on/off werkt niet meer) en is er geen andere remedie dan de batterij eruit en weer erin en hopen dat het weer goed gekomen is. Geloof me, de keer dat me dat gebeurde tijdens een trouwreportage staat me nog vrij levendig voor de geest! Maar goed… wat nu? Heb ik net een leuke set objectieven en flitser bij elkaar…. Overstappen op een ander merk? Ja sowieso, nieuwe Konica Minolta’s worden niet meer gemaakt. Sony heeft het stokje overgenomen en met dezelfde bajonet aansluiting kun je naadloos overstappen op een Sony digitale spiegelreflex. Maar dan? De sony Alpha reeks bestaat inmiddels uit een aantal leuke camera’s. De alpha 700 wordt alom bestempeld als de opvolger voor de Konica Minolta 7d.

My first Sony

In september komt hiervan alweer de opvolger uit: de alpha 900. Dit wordt echt een “pro” camera, met bijpassend prijskaartje. Tijdens de Sony persconferentie van afgelopen maart liepen de schattingen uiteen van 2000 tot 5000 euro, maar een precieze prijs is nog niet bekendgemaakt.

Tsja, waarschijnlijk ga ik die erg leuk vinden.. Maar ga ik die willen/kunnen kopen? En wat doe ik tot die tijd? Tweedehands Minolta erbij? Met de kans dat ie precies dezelfde kuren heeft?

Moeilijk…

Ik vroeg Johan eens na te vragen bij zijn contacten bij Sony, hoe het nou precies zat en wat/wanneer/hoeveel etc met de 900. Inderdaad was er nog weinig meer bekend dan al op internet te vinden is, maar ze konden nog wel een alpha 700 regelen om uit te proberen? Nou graag! De meeste echte fotofreaks zweren bij Canon en Nikon, maar ik hou wel van het net een beetje andere van het kiezen voor een Minolta danwel Sony, dus ik wilde dat best eens uitproberen. My first Sony

Ik ben geen echte “techneut” en ik zal niet gaan zeuren over pixeltje hier en sensortje daar, maar de komende tijd komen er diverse posts over:

De Sony Alpha 700 vs Konica Minolta 7d
De Sony Alpha 700 in de studio
De Sony Alpha 700 op safari


Geef een antwoord