Review: RosaBag; Cameratas voor vrouwen


Bij de aankoop van een fototas zijn een aantal factoren van belang: Wat moet erin passen en waar en wanneer wil je de tas gebruiken? Naast deze praktische zaken moet het uiterlijk van de tas je natuurlijk ook aanspreken. RosaBag is een nieuwe tas, ontworpen voor vrouwelijke fotografen.

_dsc0808

Wil je een tas om de hele dag met je camera op pad te gaan in de bergen, dan kun je dit artikel overslaan: RosagBags zijn niet ontworpen om urenlang mee rond te lopen. Maar waarvoor dan wel?

De dames zijn in fotografieland sterk in opkomst. Bij workshops, cursussen en overal op internet zie je steeds meer vrouwen die zich met veel succes met fotografie bezig houden. En daarmee is er ook een vraag ontstaan naar producten die meer aan onze wensen voldoen.

Een paar jaar geleden was Jill-E voor zover ik weet het eerste merk dat zich specifiek op de vrouwelijke fotograaf als doelgroep richtte. Bij het Strobistfestival zag ik dat ook BlackRapid de dames als afzetmarkt heeft ontdekt en een speciale damescamerariem ontwikkeld. En nu is er dan de  RosaBag… Made in Holland.

De tas heeft een traditionele foto-indeling met verplaatsbare tussenschotten. Je kunt er een body met lens, twee extra lenzen of een extra lens en flitser in kwijt. Daarnaast is er een vak met rits om spulletjes zoals je portemonnee, sleutels en andere noodzakelijkheden in mee te nemen.

_dsc0810

Je draagt de tas of aan de twee lange hengsels of aan de schouderriem.
Het dragen aan de schouderriem vond ik niet bijzonder prettig. Mijn camera is redelijk zwaar en ik had het gevoel dat de riem meeveerde. Aan de lange hengsels draagt de tas prettiger.

Wanneer zou je de tas gaan gebruiken?
Je gaat een shoot doen op locatie, je gaat naar een feest en wil graag op onopvallende en stijlvolle manier je camera meenemen, je wil gewoon altijd en overal je camera bij je hebben zonder met meerdere tassen te hoeven zeulen. De tas ziet er niet uit als een traditionele fototas en daar zijn er nog niet veel van te vinden of alleen voor een vrij belachelijke prijs in het buitenland te bestellen..

Ik heb de tas een paar keer aan andere damesfotografen laten zien en iedereen is zeer enthousiast. De tas ziet er netjes afgewerkt uit en maakt een degelijke indruk.
_dsc0812

Conclusie
De RosaBag zal veel dames aanspreken -mijzelf niet uitgezonderd- en de prijs/kwaliteit verhouding vind ik zeker in orde. Het is een leukere manier om je camera mee te nemen dan de standaard fototassen die je overal ziet. Je kunt er aardig wat spullen in kwijt en je hebt niet het gevoel met een enorme cameratas rond te lopen.

De RosaBag is verkrijgbaar in drie kleuren; Donna in zwart, Sophia in rood en vanaf voorjaar 2011 Olivia in limegroen. De tas kost 97 euro, 102 euro inclusief verzendkosten. Als slogan staat op de website staat functioneel, stijlvol en onderscheidend en dat willen we natuurlijk allemaal graag! Leuk detail is dat de tassen gemaakt worden door sociale werkplaats Vixia.

Schrijf je voor het eind van november 2010 in voor de Have a Rosa nieuwsbrief en maak kans op deze tas!