Sonja en Remco


sonja en remco

Gisteren had ik de grote eer om voor onze goeie vrienden Sonja en Remco Boom (ja ja, wen er maar aan Sonja!) de trouwreportage te mogen doen. Na het mooie weer van de afgelopen tijd was het gisteren wat “Hollandser” met af en toe een flinke regenbui. Een aantal momenten op de dag vergden daardoor wat aanpassing en ook het maken van de foto’s (in de tuin van Sonja’s ouders) leek niet door te kunnen gaan. Ondanks een lichte miezer besloten we toch de gok te wagen en de plannen voor de “staatsieportretten” door te laten gaan. Voordeel: alles lekker fris en groen, nadeel: kletsnat gazon. Kudos voor Sonja dat ze toch met haar schitterende, speciaal voor haar door de ontwerper Paul Schulte ontworpen jurk het natte gras trotseerde wat gelukkig een aantal schitterende plaatjes opleverde. We verrasten het bruidspaar vandaag met een uitvergroting van bovenstaande foto.

Zo tussen receptie en feest was er een verloren momentje en omdat het inmiddels droog geworden was konden we nog even wat plaatjes schieten in de tuin van het Singermuseum in Laren waar het kersverse echtpaar Boom hun gasten ontving. Mede door het weer en de files in en rond Hilversum (waar de trouwerij plaatsvond) was er de hele dag nog geen gelegenheid geweest om een foto van bruidspaar en wederzijdse ouders te maken. Pas ’s avonds toen de duisternis al ingevallen was er tijd voor. Ok… hoe gaan we dit doen dan in het donker??? De stoute schoenen aangetrokken en bruidsdame Tove laten fungeren als lampstatief en wat “off camera lighting” geprobeerd. Resultaten waren wonderwel goed! Omdat ik graag het bruidspaar de primeur wil geven van de foto’s hier geen voorbeeld, maar daarna ging ik een beetje los met de flitser wat resulteerde in dit portret van goeie vriend Rob.

De flitser staat hier op tafel en wordt aangestuurd door ingebouwde flitser van mijn camera. Je krijgt hierdoor een veel minder platte belichting omdat het licht niet recht van voren komt zoals wel met je ingebouwde flitser danwel met flitser als ie op je camera staat.

Rob met een lichtje

Wel een klein beetje “flair” maar dat doet niet af aan het effect!

, ,

Geef een antwoord