Tilt-Shift maker


Tilt-Shift maker; online het tilt-shift effect nabootsen

Tilt-shift fotografie blijft een beetje een aparte sport. Je hebt er speciale objectieven of aanpassingen voor nodig en voor de meeste ‘gewone’ fotografen zijn de toepassingen niet zo veelvoorkomend dat je een of meerdere van dit soort objectieven in je bezit hebt. Kort door de bocht gezegd verleg je met een tilt-shift objectief je scherpstelvlak waardoor ook het scherptediepte gebied anders valt.

Een leuke toepassing van tilt-shift is de ‘miniature-faking‘ techniek. Hiermee kun je aan een normale foto het effect geven alsof het een miniature betreft. Alles lijkt zo uit Madurodam te komen.

Dit effect kun je bereiken door met echte tilt-shift objectieven te werken of door achteraf het effect erin te ‘shoppen’. Op internet is een handige site te vinden waarbij je dit effect eenvoudig kunt toevoegen aan een foto; TiltShift maker.
TiltShift Maker

Het is hier wel vrij simpel uitgevoerd en een beetje Photoshopper moet dit zo nagedaan hebben, maar voor een snel effect een leuke online tool. Je uploadt een foto en met de slider bepaal je welk gebied je scherp wil houden.

Hier twee keer ‘voor’ en ‘na’.


Wandelaarster

Zebra

Als je wil kun je je resultaten daarna in een Flickr-gallery zetten.

Dit artikel is ook te lezen op Photofacts.nl

,

Geef een antwoord