Vaderdag werd Moederdag. Of toch Vaderdag?


Afgelopen zondag was het Vaderdag. Na het uitpakken van de cadeaus, een lucifersdoosje met een hart namens Ghislaine en een PS3 spel namens mij, woonden we de doop bij voormalig buurmeisje Lois. Uiteraard werd opa ook niet vergeten, maar daarna hadden we de tijd aan onszelf.

Om een trouwreportage voor te bereiden besloot ik even naar Heusden te rijden om wat pre-plaatjes te schieten. Johan vond het wel fijn om even het rijk alleen te hebben dus toog ik met mijn dochter richting het historische stadje. Het bleek dat het die dag meer dan historisch was, want er waren Middeleeuwse dagen. In het toch al pittoreske dorpje werd het leven van vroeger dagen uitgebeeld.

Ik had een geleende Sigma 10-20mm bij me om wat mee te experimenteren, maar door de grote drukte kwam daar weinig van terecht.

_dsc5583

Maar gauw geswitcht naar mijn trouwe 24-70 2,8 om minder omgeving mee te nemen in de foto’s.

Het was prachtig weer en Ghislaine en ik hadden het prima naar onze zin. Zo werd Vaderdag eigenlijk een beetje Moederdag 🙂

Ghislaine wilde ook graag wat foto’s maken en het was blijkbaar een grappig gezicht, zo’n ukkie met een enorme camera, want haar onderwerpen vonden het maar wat grappig: “Hee, dat is een klein fotograafje!” “Maakt ze dan ook hele kleine fotootjes….???”

dsc05615 dsc05612 dsc05611 dsc05610

Er waren heel veel verklede mensen en heel veel paarden, dus Ghislaines dag kon niet meer stuk! En ze mocht ook nog op een paard zitten! Voor een meisje in de “prinsessen-fase” toch wel het summum…

_dsc5627 _dsc5622

Het was al betrekkelijk laat voor we weer naar huis gingen dus “vader”  had lekker zijn eigen dingetjes kunnen doen. Ook een mooi cadeau toch?

_dsc5603

Hier geprobeerd met bewegingsonscherpte de molen te benadrukken. Het was alleen zo zonnig dat een lange sluitertijd bijna niet mogelijk was. Gelukkig stond er een stevige bries, zodat de wieken flink draaiden.

_dsc5596

Let wel op het Middeleeuws digitaal klokje bij de muzikant links! 🙂

, ,