Handleidingen van de flitsers


Met deze linkjes kun je de handleidingen lezen van de flitsers….

Sigma
Sony 56

Sony 36

Zo te zien kan je aan de 36 geen flitssynchronisatiekabeltje hangen, waarschijnlijk wel weer met een flitsschoentje of course. Sigma heeft een heel beperkte handleiding zo te zien, maar ja, die gaan ervanuit dat je weet wat je doet waarschijnlijk. ๐Ÿ™‚


2 reacties op “Handleidingen van de flitsers”

  1. Ik heb de handleidingen diagonaal doorgelezen. Wat mij opviel was dat de bedieningsmogelijkheden van de Sony 56 (ofwel de KM 5600 HS(D) ) veel makkelijker toegankelijk zijn. Sigma kan ongetwijfeld wat de Sony kan, maar via een omweg.
    Ik moet zeggen dat die 56 erg veel lijkt op de 5200i die ik al heb. Maar daarmee kan ik niet op de P-stand fotograferen ๐Ÿ™‚ . De 36 is eigenlijk meer een “booster” voor de interne flitser. Dus voor direct licht of gereflecteerd via een plafond is dit toestel uitstekend bruikbaar, maar je kan niet de flitsintensiteit handmatig beinvloeden. Tevens kan de kop niet draaien (enkel kantelen). Ik zou zelf voor de Sony kiezen, maar wie ben ik? ๐Ÿ™‚

  2. Volgens de laatste peiling was jij Bas…
    Maar ik geloof wel dat ik me in de rest van het verhaal kan vinden. Eens even de financiele balans opmaken.. ๐Ÿ™‚

Geef een antwoord